37 Weeks Curhat

Salam. Saya just nak buat luahan. Due saya terasa lama lagi. Saya sekarang kerap sakit bawah pinggang, nak muntah, kaki bengkak teruk. Saya rasa tak sabaq nak baby keluaq pada masa yang sama pikir tak cukup rehat nanti lepas bersalin sebab proses menyusu badan. Ada siapa2 rasa macam saya ka? Anak first dulu steady ja 3rd trim. Takda bengkak kaki teruk sangat, muntah pun takda, sakit pinggang pun takda, jadi tak la terpikir sangat2 nak baby keluar. Ni sebab sakit macam2. Nak keluar pun sakit, nak masak pun sakit. Kadang rasa macam tak berguna pun ada. 🤧 Tolong kongsi semangat andaaaa. Saya rasa hopeless. 🥲

2 Các câu trả lời

Same mcm sy,skrng 38w ank no2..rase sakit sume bdn..kaki sakit..nk bngon jln pon xlarat..keje umh tetap kena bt,law x sape nk bt😁..ank sulong 4thn..smlm blkng sakit sgt2 xleh nk ckp..perut pon sakit..smpai nangis sbb rase mcm letih,sakit sume ade..mse ank sulong xtrase sgt mcm ni..😊😊..moga dpermudahkn sume urusan kite ye..moga yg baik2 saje utk kite sume.

Awak ada GDM/ darah tinggi/ kencing kotor/ pemakanan banyak garam/ MSG? Punca kaki bengkak. Banyak minum air kosong tak? Tidur sekarang ada guna pregnancy pillow untuk support? Tido malam ada letak bantal celah kangkang untuk support kurangkan sakit?

10mo trước

ada gdm. minum air kosong tapi mungkin tak cukup. pregnancy pillow takda. tapi ada letak bantal biasa celah kaki