First pregnancy 38week 2day

Saya dah 38 week , due 17/7 tapi belum ada tanda tanda nak bersalin.Firstime pregnant ni so saya confuse macam mana rasa false contraction atau contraction sebenar?Baby mengeras pula macam mana rasa? Sebab saya takda rasa sakit apa apa pun 😂 cuma sakit2 pinggang, sakit tulang punggung , cramp kaki. Ada la juga kadang kadang sakit dibahagian perut, tapi tak lama sekejap je. Mungkin baby mengeras lah kot?

3 Các câu trả lời

contraction ni lain org lain rse die sis. tp kalau perut kerap mengeras selang dlm 5-10mnt tu mmg tanda dh nk bersalin. sis blh download apps contraction timer jugak untk monitor brapa kerap mengeras perut kite. masa anak sulung contraction sye hanya rase sakit pinggang die tarik sampai ke punggung. yg ke2 ni dh 39weeks masih takdek rse pape tanda lgi 😅.

sama lah dengan saya due date 17/7 . firstime prengnant . tak ade rasa sakit lagi 😅

mg dpmudahkan segalanya amiin