Luka episiotomi

Salam. Saya dah hari ke 45 lepas melahirkan anak. Luka episiotomi masih rasa sakit. Nurse check masa hari ke 30 katanya jahitan dah ok. Cuma saya masih rasa sakit macam melecet. Bila check melalui cermin tak nampak merah merah melecet pun. Susahnya nak berdiri dan berjalan sambil tahan sakit. Banyak baring dan duduk saje. #mommybuntu

3 Các câu trả lời

makan buah tinggi vitamin c, makan protein byk2, kena bergerak baru cepat sihat. bergerak elok2 bukan melasak la

sis lepastu dia baik sendiri ke? sbb sy sama kes dgn sis, rasa sakit tp luka elok je cantum, nurse dr semua kata ok

9mo trước

yeke wak? so sy tak perlu risau lah kan..sbb dh check dr dia kata okay dh semua. sy hari hari risau sampai mcm nk murung huhu

Yes it’s quite normal. Recovery after giving birth takes time. Sometimes 3-6 months.