turun tanda darah lendir tapi tiada kontraksi

Salam , saya cukup 40 minggu hari ni (9bulan) tadi scan di klinik kesihatan doctor ckp baby scan besar 3.8kg . takut tak boleh bersalin normal. Doctor klinik ksihatan suruh refer hospital. sya pun pegi lah hospital. Double check scan baby berat 3.6kg shaja still acceptble doc ckp . dan doc check bukaan 2-3cm baru .so sya boleh blik dan tgu tempoh 6 hri klau tak skit apa dtg balik hosp. tpi bila mlm ni sya check ada turun darah coklet campur lendir tpi tak ada lgi rasa skit kontraksi . sya pun dtg la hosp kena admit pulakk . smpai skrg x rsa skit tpi lendir coklet tu still ada . Hairan saya sbb tak ada kontraksi apa pun . soalan saya: 1-ada kah benda ni normal ? 2-adakah lendir coklet tu keluar disebabkn doc check bukaan ? Risau kalau saya serah diri ke hosp awal sgt ?

1 Trả lời

Boleh tunggu contraction stay pecah ketuban...kalau nk pergi hospital pun blh boleh sbb dh Ada bukaan. Tp kena tunggu hospital je lah (warded)