Jahitan ...

Salam Saya bersalin anak pertama kena gunting. Doc & nurse kata ambil masa 7-10 hari untuk pulih. Cuma perlu rajin buat sitz bath. Hari ni dah hari ke-7 benang byk yg jatuh bila buat sitz bath. Cuma saya rasa sakit bahagian isi mcm kena gam. Ni tanda dah nak baik ke? Saya rasa area jahitan tu betul2 melekat mcm ada something nak keluar dari bawah tu pun ada lagi2 bila tunduk sikit, rasa melekat & sakit

16 Các câu trả lời

pemakanan awk mcm mna? follow style org tua ka ikut nasihat doctor? klau ikut nasihat doc dgn betul dlm tempoh tu mmg boleh sembuh dh,paling lama pun 14-15 hari . klau jenis cut habis sayur & buah,agak susah nk cpt sembuh.

7-10hari luka masa baru awak. if awak masih rasa sakit. semasa checkup awak boleh minta nurse check kan. saya haritu pon take time nak baik awak. sy 2nd degree tear kena jahit.

Saya waktu bersalin jahit pastu kena dnc pulak sbb ada sisa tertinggal. Experience saya sebulan baru rasa tak berbirat. 7-10 hari tu awal sangat2 lagi. Sabar ya

baik pergi cek sis,sy pnh tbaca yg dlm pantang drah bantal yg ketul2 tu x kuar abis.bhye klau btul drah yg sgkut nk kuar

Sy 17 hari benang jatuh dh xsakit cuma hati², tiap kli mndy basuh n air garam

boleh cek kt klinik nnti