Susu terbaik bagi newborn

Salam. Saya baru melahirkan baby semalam. Susu badan takda lagi. So nak beli susu formula. Susu formula apa yang terbaik untuk newborn ya?

5 Các câu trả lời

Awak… Bukan takda susu awak… awak kene yakin yang susu akan ada bila baby stimulate. Continue je bagi baby lekap dkt nipple.. susu pada 1-3 hari adalah pekat dan likat yang dipanggil colostrum sbb tu tak banyak, tapi cukup sgt utk baby awak. Perut baby awak pun tersangatlah kecil lagi. Boleh tgk youtube cara untuk marmet susu keluar. The more your baby suck, the more your body will create and supply milk to the baby. Jangan give up. Mother’s milk is the best milk dan tiada tandingan. Nasihat saya kepada first time moms, please pergi cari ilmu penyusuan sebelum bersalin. Sangat2 penting bakal ibu2….

wsalam. hye pn. maaf ya sy nk tnya pn mmg nk full bf atau nk bgi fm ya? kalau mmg berhasrat nk bf, boleh belajar ilmu bf dgn lc nadmasrom kt ig, telegram group. awal2 bkn susu tkde, tpi perlu stimulation, isapan dri bayi & urutan tangan. kena faham konsep demand n supply. fasa 1-3 hari adalah fasa susu kolostrum yg pekat & sedikit tpi mengenyangkan untuk baby.

Baby saya guna lactogen. So far tiada apa apa masalah. Tapi tengok baby juga, ada yang okay ada yang tak okay dengan lactogen

2y trước

Tq2 sis

baby sy guna snow neo baby ,so far alhamdulillah juandis turun, penghadaman bby pun baik ,.

Baby saya bagi lactogen alhamdulillah serasi, murah pon murah.