Tak ada alahan dan tak mengidam

Salam. Saya baru hamil 7w, anak first. Saya hamil tapi tak ada alahan dan mengidam. Kadang rasa macam tak hamil ja 😭

7 Các câu trả lời

Saya pun dah 7 weeks. Takde alahan. Sbb yg kene alahan loya muntah2 tu suami saya 🤣. Ye la tu, saya rasa ape awk rasa, pregnant first baby jugak, mmg akan risau sampai suami tak percaya saya pregnant. Mula2 pelik, asal la takde alahan, rupanya suami yg dpt alahan tu 😂.

6mo trước

Ye betul, mmg risau. Tpi kene think positive okay. Jaga diri tau. Jgn stress2 dan jgn bnyk fikir sngt. Enjoy the journey 😘.

Ala awk awal lg tu. Ok pe takde alahan. Susah tau kalau alahan nak kerja semua. Sy pun dulu walaupun mengandung muntah dalam kereta je pastu asyik la bau toilet sebatu tetap kadang lupa diri pregnant walaupun perut mcm nak meletup 😂 Enjoy je k. Pengalaman org lain2

6mo trước

terima kasih sis atas pengkongsian pengalaman. saya rasa pelik dan risau. biasa lah anak first. tiada pengalaman

saya masa anak 1st pun takde alahan , tapi suami yang demam semua . anak kedua ni baru merasa alahan , tapi seksanya jiwa sebab makan muntah semua . harungi saja dengan tenang . rezeki awak tu ❤️✨️

hihi saya anak dah nak masuk 3 .. dari first sampai yg ke 3 takda alahan ... jangan minta alahan tau sis . nnti sis penat nak layan alahan . goodluckk 😉

6mo trước

terima kasih sis atas pengalaman dan nasihat. saya tak minta cuma ada was² risau mengandung atau tipu². sebab tak ada alahan dan mengidam 🤭. tambah² anak pertama pulak. 🤣

selagi baby dlm kandungan sihat tak perlu risau. bersyukur la. kita ni alahan mcm rasa nak taubat pulak nak mengandung adoii😂

Jangan minta 😭😭😭. Siksa rasanya makan muntah makan muntah. Nasib alahan tak lama. Semoga alahan nya tak datang balik lah 😢

6mo trước

Heheheh. Fahammm. Family semuaaa ada alahan tak dulu. Mcm kakak ke mak keee

sy pun tk ada alahan lnsung , smua bendal cuma dh masuk 2 bulan ni Allah ngilu gler breast tk bleh bwak bncang 😣