6 minggu

Salam, nk tnye nie.. Ngandung 6 mggu boleh scan dah ke??

133 Các câu trả lời

sy x nampak, dr cakap kecik sangat 😂 lg 2 minggu baru scan pula.. Ya Allah x sangka dah nak ada anak sendiri, sebelum ni tengok anak orang je.🥺

2y trước

Sama la kita dokter pun cakap tak nmpak jugak saya punya 🙈

Ni kandungan sy 6 mnggu.. Hari ni dah 6 mnggu 3 hari 🥰. Alhamdulillah kandungan dlm rahim

2y trước

sy 6 mnggu 6hari..

Boleh dah. Saya scan masa 5 week tapi tak nampak apa2.. risau jugak maybe sbb chubby kot. Dr suruh datang scan 2 minggu lg🤣. Doakan baby sulung saya sihat ye semua❤️

2y trước

sama lah kita semoga dipermudahkan urusan kita semua

saya first baby after 12 tahun kawin , masa 4 minggu saya ade keluar spott jalur jalur macam period memula nak datang xbanyak then doc suruh saya berehat dirumah 2 minggu agter 2 minggu pegi klinik yg sama doc lain dia cakap suruh saya cuci sebab dah kebawah tapi janin membesar … saya tak pegi lagi cuci auto jalur jalur darah xkeluar pon walaupon sedikit then lepas 2 hari saya ke klinik lain untuk dpt kan pandnagan then masa tu dah 6 week then doc tu cakap xpe kita tgok lagi seminggu sama ada dia membesar ke tidak .. so balance lagi 3 hari untuk jumpe doc

Saya baru scan pagi tadi, alhamdulillah dah nampak kantung dengan baby ,jantung pun pun dah berdegup. Tu pun Dr tekan sikit perut bagi nampak. 😁

2y trước

yer2 doktor tekan sikit nmpk degupan jantungg

Boleh.. Mmg setiap kali buka buku pink.. Doktor akan scan utk tgk kedudukkan baby.. Sbb tu ade sesetengah klinik dorg x kisah dtg buka buku pink brape mggu pun.. Bkn ape takut hamil luar rahim..x salah sis cuba pg klinik dulu.. Klau dorg kata dtg sekian2 hari..pg jela..

2y trước

Waalaikum salam Mengikut pengalaman saya yang mengalami 2 kali kadungan luar rahim iaitu turun turun darah coklat dalam masa seminggu beserta dengan sakit perut yang kuat Lepas tu rasa mual dan pening yg kuat sampai menyebabkan saya pengsan.

Sy scan 6 weeks nampak kantung dan jantung baby berdegup😍

2y trước

Hahahaha sama baru nak tanya..sy pun belum buka buku pink..Sbb belum pergi scan lagi

Walaikumsalam, saya buat ultrasound scan untuk pregnancy confirmation pada minggu ke 5 Dr cakap dah boleh scan , kenapa saya scan Sebab nak confirm kan kalau saya pregnant dan saya juga ada bleeding ketika pregnant so dr bagi ubat untuk kuatkan rahim makan dlm 5 hari mcm Tue,Nanti minggu ke 7 dr suruh scan untuk Tengok size fetus .

Saya pulak dua kali test bulan lepas memang negatif balek bulan baru ni raya haji pergi rumah sepupu muntah ii pening ii balek rumah mak mentua check tup ii positif smlm scan sbb nk tahu baby brape minggu sbb dh lama tk period since kawin ng husben skli doc ckp dh 6minggu ..keajaiban allah tiada siapa yang tahu...

assalamualaikum mummy2 semua..saya nak tanya saya pregnant 6 week 2 day anak sulung..saya kencing ada keluar lendir then ada darah sikit...normal ke..

1y trước

Saya pun macamtu jugak waktu kandungan yang first dan kedua. Lepastu keguguran. Kalau ada tanda2 darah keluar even sikit. Better pergi check cepat2 tau ❤️