6 minggu

Salam, nk tnye nie.. Ngandung 6 mggu boleh scan dah ke??

133 Các câu trả lời

20/3 scan nampak kantung dha...tapii kan sye perasan dekat dlam kantung tuh ade mcm kedip² kat atas dlam kantungg...bnda tuh ape yew...doc shak jantung...tapii bila nak dengr tak de plak

2y trước

haah sebab kecik lagi. saya pun sama mcmtu

Assalamualaikum nak tanya normal ke kita prengnant baru 6w tapi kuar darah yang banyak pastu pergi chek hospital dokter cakap keguguran tapi kantung baby x ada pun jatuh chek air kencing masih lagi positive..pastu lepas balik dari hospital sy tukar pad darah dah x ada

saya 6 minggu cuma nampak kantung je. 10w baru nampak jantung & janin😊

3y trước

rasanya 10w dia punya organ dkt muka start to form tp dlm ultrasound x nmpk pun. just boleh nampak kaki dgn tgn dia dok tendang2 😅

boleh sis .. cuma doktor akan syorkn 8minggu keatas .. tpi klau kita nk scan jugak doktor ok jek .. doktor akan cuba cari klau nmpk janin tu .. sbb biasa baru lg kn dia x nmpk jelas .. tpi ahamdulillah haritu sy 4minggu 5hari doktor scan & nmpk janin tu ..

saya 6minngu 3ari...belum bape jelas nampak...saya DTG klinik scan pun sebab ada kluar drh dan lendir...sampi skrg masih kluar lagi...tpi x bnyk....perut xde sakit ...normal ke MCM ni??risau jugak...doc ckp normal..sbb baru nak menempel kt dinding rhim

2y trước

skrg mcm mne sis?

saya pon sama,6 minggu aritu scan,doktor kata kecik sgt...ikut ukuran scan baru 4 mggu...tpi ikut kiraan period dh 6 mggu...x paham jugak...dok bg ubat kuatkan rahim sbb jarak kehamilan saya dgn anak sulong jauh sgt 11 taun..tkot rahim x kuat..

2y trước

Macam mana sekarang ya?.. Baby ok?

Blh, sy 5weeks dah scan nampak kantung & dgr heartbeat

3y trước

kecik sgt tu. mmg biasanya tak nampak. plg elok scan 9w - 10w. blh nampak tgn kaki dia dok tendang2. comel je 😊

Boleh sis. Cuba je scan dulu. Kadang ada yang nampak ada yang tidak. Saya 6w 2d scan dah nampak kantung , baby dan heartbeat baby. Kalau tak nampak pun dr akan suggest untuk datang lagi 2 minggu :)

3y trước

Xsabar nak scan nnti 8hb utk 6week,ni kandungan sy kedua after 1st miscarriage on 9week,no heartbeat

boleh dah utk tgok kantung confirmkan pregnancy. depends, slalu dah boleh nmpk heartbeat but ultrasound ni operator dependant so ade stgh doktor tak dpt jumpa heartbeat dia akan suh dtg lg 1-2weeks utk scan balik

sy pon pregnant 6mggu tp pergi scan x nmpak...doc sruh tggu dua mggu lgi utk scan tp tktau knpe underwear ade kesan darah walaupun xbyk tp sy risau...ade sesape tau x knape and prnah alami x? sbb sy pon first baby..tq

2y trước

alhamdulillah...waktu bleeding tu memule siket je awk... lame2 mcm nk dkt priod tu .. colour pon drah priod.. tp tulah skrg pun rsau sgt.. tkot ..trauma smue ade