Mudah utk bersalin

Salam nk tnya..weeks ke berapa digalakkn bersama dgn suami supaya mudah bersalin? Thank you #weeks32

7 Các câu trả lời

Kalau refer dri tt dr aishah langkawi. Dlm tt dia ade ckp , minggu 37 smpai beranak suami kena l*pas dkt dlm. Sbb a** suami tu boleh membuatkan contraction. Minggu ke 37 keatas , keadaan organ2 baby especially paru-paru dah matang and boleh keluar dh waktu ni. Tp if sis ade mslh pape mse spnjg pregnant ni. Boleh tny dr untuk lebih tepat.

bsama xkisah brp week pun. skrg pun boleh. dia tak ada la terus mai tanda bsalin..it takes time depend on bby position

bila² pun boleh sis. jangan bergantung pada tu sahaja. kena buat senaman juga ya

Bila2 je sis..sis dh 32w blh kerapkn bersama dh selagi larat la

Bila2 boleh.

37 weeks n above