Persiapan ibu berpantang

Salam nk tnya apa persiapan brg atau ubat utk ibu berpantang nnti? Blh bg list sbb sy first mom due bulan November nnti. Terima kasih.

3 Các câu trả lời

Hi, sy pun due november nanti. • pampers ( sebab selesa untuk normal / ceaser ) • breast pump ( sangat2 penting ) • stokin • minyak angin • ubat sembelit LACTULOSE • tungku • nursing bra • nursing pads • kain batik • bengkung wrap ( senang buka kalau nak terkencing ) • pilis • mandian herba tu je la kot 😁✌🏻

1mo trước

sama2 sis. Aaminn 🥰 semoga sis pun dipermudahkan urusan bersalin nanti ya mommy & baby selamat.

maternity pads minyak angin (nona roguy) nursing pads nursing bra pump breast (optional) (manual) ubat sembelit (lactul) sy dapat dari klinik exp 2026 dan takbuka lagi (tambahan tungku) (elektrik) cause takut tarik mengkarung stokin (pakai stokin kerja suami) (tebal dan panjang) sy pun newmom due november nanti ni yg dah sy siapkan😊

1mo trước

sama sama sis semoga kita dipermudahkan segala urusan lupa ada tambahan sangat penting -nipple cream-

Ni saya punya tau. Ikut preference masing2. - Maternity pad - Nursing pad - Nursing bra *Optional ubat lawas membuang. Saya 2 minggu lepas bersalin sembelit. Husband saya belikan Lactul. Sebelum ni makan ubat yang OBGYN bagi pastu dah habis still sembelit lagi.

1mo trước

Sama-sama. Bagi saya perlu sebab lepas bersalin nanti, supply susu kita belum boleh nak regulate ikut demand baby. Nanti akan ada let down reflex or leaking breast. Bila pakai nursing pad senang. Baju dengan bra tak basah nanti. Tapi kalau awak tak nak guna nursing pad pun takpe. Boleh alas dengan kain letak dalam baju. Cuma saya tak selesa cara macam tu. Hehe