diabetes

Salam nak tnye Apa yang patut sye buat untk kurangkan gula dalam darah? Terima kasih

10 Các câu trả lời

Mungkin boleh cuba minum susu glucerna susu untuk pesakit kencing manis.. Mereka ckp akan dpt mengurangkan.. Sy pun gdm jugak tp dibawah kawalan. Every 2 weeks buat 7pt...😁

5y trước

hai sis..skarang dh brpa week.saya pun kna kncing manis 27week.

kontrol makan..kurangkan nasi bnykan sayur dan lauk jer..paling penting minum air kosong bnyk2 ..sy buat mcm tu skrg gula normal jer..manis2 memang sy x ambik langsung

Sis sya amalkan minuman Drora...memng sgt2 membantu.dpt juga mengawal gula dlm darah..insyaallah dpt juga mngurangkan morning sicknes dan badan jadi bertenaga...

Nasi & benda manis memang kena elak. Kalau makan banyak benda ni kena aktif means banyak berjalan.

Buatkan sup lobak putih sblm 3hri sblm check , buat 3hri trut2 inshaallah ok

Pilih makanan yang low glycemic index puan..insyaallah can control your blood sugar.

Saya masuk 16weeks.. Kalau gdm tanpa insulin / ubat boleh control sendiri pemakanan sis...

5y trước

Bole sis..sya pun on GDM...control mkn sis

Hadkan pengambilan carbo dan sugar.. Setiap meal kne lengkap semua nutrisi..

Less rice and noodles and potatoes. Less sugary drinks. No desserts.

Kalau sye mkn beras basmathi ok tak?