usia kandungan

salam. nak tnya... sy klau ikutkn dah 11 week... tp pegi scan dktr ckp ukuran kndgn br 5/6week...n then jantung msih xnmpk... kelmarin sy ade keluar darah wrna coklat + drh merah besar tahi lalat cmtu la... xbyk drh merah kluar....pstu dktr cakap kantung masih elok bulat terbentuk... mslh skrg darah yg keluar tu agknye gugur ke ape ye?? lps tu sy keliru adkh sy kne solat atau x? tu dikira darah apa? ????... sy pnah alami cmni. blh kongsi x....

1 Trả lời

kalau ikut pengalaman saya, situasi mcm sis ni mungkin dah kearah keguguran.. dlm tempoh seminggu dua ni mungkin baby akan turun sendiri. Mcm saya dulu, saya sembahyang mcm biasa cuma sebelum sembahyang saya tukar panty liner dulu.. lps baby gugur baru la saya x solat.. ni berdasarkan pengalaman saya la sbb saya da 2 kali keguguran.. tp saya doa semog kandungan sis sihat dan berada dalam keadaan yg baik ye.. keep praying sis..

5y trước

bawak..lps janin keluar, saya terus ke emergency.. dr check betul tak yg saya bawa tu janin atau tak..lps tu dia scan, dia tgk da complete ke belum keguguran tu..kalau da complete dia inject kecutkan rahim..lps tu kita boleh balik.. janin pun kita bwk balik..tanam kat rumah...