18week Mom To Be

Salam..? Nak tnya mommy2 yg kat sni ada x pengalaman masa mengandung perut besar sgt? 18week ni x smpai 5bln lg, tp ada je sllu tegur psl perut besar sgt? dah lah sy PJJ dgn hubs sblum ni.. Jmpa hubs x smpai sebulan je terus lekat (di ibaratkan bunting pelamin) Ada pula yg kata,( salah kira) tp sy x slh kira.. First last period sy date 22bln ogos thun ni & bersih 28ogos & jumpa hubs pulak 5September, 1 Oktober pula sy x sangka sgt2 sy pregnant sy dpt tau yg pregnant pun psl sy ada sakit kencing masa tu, p klinik swasta ingatkan nak ambil ubat, smpai kat klinik doktersruh buat urin test& kata sy positif,(terkejut sndri pun x prcaya ble pregnant sbb haid mmg kdg lmbat smpai 2mggu) ada yg kata hasil urin test br lmbat smggu x kn terang mcm kat gmbar.. Tp ni lah hasil urin test sy yg lmbat haid br seminggu

18week Mom To Be
29 Các câu trả lời

Pasal upt pulak. Tiap wanita . Wktu subur dye x sama.. Ade org yg wktu subur dye 1-2w lepas period.. N ade yg wktu subur dye ngam lepas period. Esoknya wktu subur.. Mcm sy betul2 last period sy punya wktu subur. Pernah try ikot period diary.. Dye mmg tulis 2 mggu lepas period day last tu wktu subur. Sje try.. Bpe bulan x mnjadi.. Try betul2 esoknya lepas period bru lekat. #PengalamanNakMasokEmpatAnak

Ni la manusia sis.... Slama ni dok baca org luah org asyik tgur perut dia kecik mcm x mengandung... Kali ni perut besar pun org tegur gak... Manusia xpernah puas hati sis... Abaikan kata2 org yg myakitkan... Xpayah pikir sgt ... Positif kan diri... Asalkan baby & awk sihat2 je...kalau ikut tarikh period awk tu... Normal la waktu subur tu... Slalunya 14 hari dr 1st period...

Saya belom lewat period pom saja2 test seba x sedap bdn dh terang sngt. Line tu terang x terang bukan sebab lewat period ke ape. Tp sebab hormon bby . Hormon bby kuat. Kuat la alahan kite pekat la line tu kite dpt. Ni doc yg bg tau sy. Now dh 20weeks. ! Alhamdulillah doakan sy ye.

5y trước

Dri awal pregnant smpai skang takde pape alahan. Cuma badan rse cepat letih je

Normal kot. Perut sy pun besar jugak. Maybe sbb sblm ni xkurus pun. Sy bnyk lemak 🙈. Doktor x ckp apa, so sy assume xde benda nak dirisaukan. Now 19weeks & counting. InsyaAllah dipermudahkan

Saya tak tahu nak cakap bunting pelamin ke ape😂 kawin 25/10/19 . Tahu2 check saya dah positive .Skrg saya dah tggu masa je nk bersalin. due date 29/7/20 ni. Doakan semoga urusan saya dipermudahkan ye😊.

4y trước

Mmg bunting pelamin tu sis..sy pn nikah 19.10.19.. due 29/7 jugak 😂

Dari asal perut mmg dah besar .. Masa 4 bln dah mcm 6 bln... Tx semua sama sis.. size badan seseorg byk berbeza Ada yg preggy bentuk perut Dan badan sama j.. padahal dah 6 mth.. haha

Dont worry. Setiap wanita sentiasa lain2 experience pregnant. Ada yg mabuk ada yg tak , ada yg ngidam ada yg tak termasuklah saiz perut. Normal tu ... As long as doc. kata takda apa2 its fine

Sy pown prot cepat nmpk.. Bab kulit tebal.. Baru 3 bulan pown da nmpk sgt da.. La ni da 21 weeks tp cam 28 weeks.. 🤣🤣 Abaikan ape org nk cakap.. Jnji baby sihat

Betul la tu sis...kita sma tp sye 18w1d...sye 1st last period 24hb....perut pn dh mcm 8bln...brtbahlah😅..smoga Allah permudahkan urusan kita sis...

Mcm sy sis. Kdg perut nmpak besar bukan sbb baby tu besar. Sbb kulit perut kita tebal.. Cmpur dgn lemak lg.. Sy preggy 2m pun dh mcm 4m ..