Kluar darah… now 36weeks

Salam… nak tny mommy kat sini, klau dah kluar darah tapi xde lendir pun… bila agak ya akan bersalin ya? Tadi dah ke PAC tapi xde bukaan.. darah penuh pantiliner dah… dr bagi balik sbb contraction xde dan ctg baby cntik… so die sruh kira contraction dlu… slaluny lama berhari2 ke atau pada hari ni jgk contraction akan start ye?

6 Các câu trả lời

Lain org lain. Ada yg ambl bbrapa hari, ada yg cpt, klu sy selang sejam lpas kluar darah start dh contraction sejam2, baru turun ke stiap 20minit, 15minit, 5minit & 1minit .. masa stiap 5minit tu msih 3cm , tp masuk 4cm stiap 1minit dh.. klu sis rajin pergi minta check bukaan blh juga.. sbb kena seluk2 tu pn bantu cptkn bukaan

4t trước

btul tu mcm sya due 2/5 baby kluar 21/4 sya pagi kena hntr 5 pagi sbb ade tnda2 darah coklat dgn pinggan sakit x berhenti.smpai hospital ada bukaan 1 cm kena tahan wad 1 malam esok pagi nya sya dah selamt bersalin sbb sya rajin berjalan dkt wad dan bnyk selawat

kak ipar saya seminggu sebelum melahirkan ada keluar darah tpi xde bukaan, doc sruh balik. sehari seblom tarikh die kena serah diri, dia contraction kuat g hosp. esok nya bersalin 🥰 (16/4/24) baby boy

msa sya hari tu 1 mlm je tdo kat wad.semua org lain2 tanda cepat atau lmbt je bersalin..biasa dia akan start pagi kena mlm bru start ikut org lain mcm mna.biasa x kn berhari2 thu2 dah ade bukaan cm

selalunya lepas start bloody show, dalam 24 jam akan start contractions. tapi ada juga orang ambil masa few days.

1mo trước

Klu Dr bgtau uri dkt atas & ctg baby ok, baby masih aktif rsanya ok juga. Mungkin darah tu sbb cervix menipis. Teruskn ja monitor pergerakan baby

Ada yg berjam, ada yg berhari hari, ada yg berminggu. Mudahan Allah kurniakan kelahiran yg selamat.

lg 2,3 hari kot sis