Eyda kecik

Salam nak tanye ,cm mna nk bgi Hb Okey yew ..perlu makan ape ?? sy mengndung baru 10 mggu..

22 Các câu trả lời

Jambu batu je. Sebiji sehari for me lah hehe awak try lahh .. Saya dari hb10 je tiap mnggu naik 1 je pdahal mnum ubt zincofer .. Lepas amlkn mkn jambu trus naik jadi 12 and smpai nk brsalin hb 12 je 😅

5y trước

thnk you

masa mngandung sy tak minum teh,kopi dan nescafe . sbb boleh kurangkan hb .. dan tak pernah tinggal minum ubat tambah darah yg dktor bg 😊 alhamdulillah hb sy slma mngandung ok jer. tak pernah turun dr 13 .

4y trước

Sy mnum susu full cream/low kotak kdg2 jer... Tp everyday mnum milo tanpa gula... N mkn ubat zincofer doc bg tu.. Alhamdulillah hb 12 keatas... Buah2 mkn kdg2 je...

bykn mkn sayur byang, kailan, ikan blis juga boleh.. kl buah jambu batu, delima.. mknn laut plak retak 1000,lala,kupang n lain.. try google baru tau.. mknn pe utk naikkan hB

Masa sy mengandung dulu nurse suruh makan tauhu, tempe, hati ayam, kerang, utk tambah darah. Dan makan ubat ubatan yg diberi.

Sya amalkan jus mamariam sbb ubat yg nurse bagi tu Sya xblh mkn.. Asyik muntah ja Alhmdulillah hb dari 11.4 naik 12 dlm masa smnggu

5y trước

Yess..saya pun..jus mamariam.dah cuba mcm2 stil xnaik HB..

Bnyakkan makan jmbu batu dgn bayam merah.. Makan ubat y nurse bg dengan jus oren.. Sy amalkan itu je alhamdulillah hb cntik je.

5y trước

okey terima kasih ..😊😊😊

Jambu btu , patidelima/buah delima . Ubt amik dgn air oren sblm tdr. Mmg cpt

mkn mknan wrna merah..mcm tomato..bayam merah..buah nga,delima n nasi merah

Sy mkn iberet. Mungkin sesuai dgn sy. Hb cantik. Tp iberet agak meloyakan

sy amalkn jambu batu tu je yg sy fokus alhamdulillah hb xde mslh pape