Tips baby naik flight 2 bulan

Salam nak tanya siapa ade pengalaman bawa baby naik flight? Saya cadang habis pantang nnt bila baby dah 2 bulan nak bawa balik kl , flight dari sabah. 2 jam 40 mins camtu dlam flight. Baby saya ni dia jenis kuat merengek juga risau pula dlam flight nnt dia nangis je. Saya ade beli siap2 dah earmuff tu untuk dia pakai nnt . Ade tips lain tak? #firstmom

6 Các câu trả lời

saya pun habis pantang bawa baby terus dari sabah ke kl .. kalau saya pulak saya beli tiket flight ikut waktu jam baby tidur .. biasa mcm pagi2 tu kan baby kita tidur jaa haaa waktu mcm tu sesuai .. sebelum naik flight saya akan susukan baby siap2 lepas tu tukar pampers baru. So naik jaa flight nnti baby tidur jaaa. boleh guna earmuff baby masa mau takeoff dgn landing tapi saya tak guna tu pun husband ttup ja telinga bby guna tangan😂 alhamdulillah semua okay . paling penting rancang perjalanan ikut timing baby kita tidur insya Allah dipermudahkan semua . kalau guna kapal MAS lagi best sbb diorg akan bagi Bantal dengan selimut utk baby supaya selesa dan nda sejuk☺️

6mo trước

naaa ngam lah tu flight 5:30am kasi pakai baju tebal skit tkut kesejukan si baby 😂 kadang ni mummy yg terlampau nervous mcm saya haritu berdebar2 ni sepanjang perjalanan dalam flight doa2 jaa baby okay nda merengek. 🤣 mummy yg paling risau takut betul haha

saya pernah balik Sabah masa baby 2 bulan.. earmuf tu mmg tak function pakai kt baby.. baby saya menangis sbb tak selesa.. just bagi dia hisap puting sepanjang flight time.. before flight mmg baby tidur.. sampai la nak landing baru dia bangun.. sbb saya naik flight awal pagi.. jadi baby mmg tidur je.. cuma masa perjalanan balik.. baby berjaga.. siap main² dgn passengers lain.. saya prepare kn botol susu siap² jadi senang baby nk menyusu anytime.. ni saya attach gambar masa otw ke sabah dlm flight..

6mo trước

Tu la saya pun flight awal pagi juga nnt 5:30am🤣 harap behave la baby..

Baby 2 bulan masih kecil lagi senang nk handle. Bg die cukup susu die bersih pampers x full, baby akan okay. Cuma time flight nk off dan landing kena bg die susu supaya telinga x berdengung. Tp ikut baby juga jenis yg susah nk adapt dgn persekitaran yg x biasa, mmg akan buat baby meragam. Kalau baby yg dah besar sikit, lg byk ragamnye.. Ada yg nk main sahaja dlm flight. Lpastu toys jatuh kt tmpt org lain. Jenuh nk suruh org tu ambik.

6mo trước

Boleh je bawa botol susu tu. Sbelum ni prnah sy naik flight bawa juga botol susu baby, dgn coolerbag tu. Slalunya polis airport akn consider bab bawa susu baby ni. Sy dulu pun flight dari sabah balik KL masa baby usia 2 bulan juga. Nnt masa take off n landing tu, kena bagi baby menyusu. Wlaupun baby masa tu dia xnak tido sgt (maybe x selesa), tapi alhamdulillah laa dia x meragam beria. Sy byk menyusu kn baby je masa dlm flight, nk bagi dia selesa.

nie ape yg sye bce, tyme nak take off n landing, susu kn baby.. lps tu klu dpt make sure baby tdo tyme dlm flight pun ok..

6mo trước

betul tu susukan anak.. kita as orng dewasa pun tak selesa kat telinga masa landing .. so kena telan air liur or makan gula2..

baby sy pun high need tp bila naik kenderaan dia duk senyap2 je janji ckup susu n pampers. yg risau kalau colic tu

6mo trước

kan sis, saya lepas bersalin 2 hari dah balik kg 5 jam perjalanan spanjang tu baby tido je..kuar kete merengek terus 🤣

saya pun nnti bwk balik baby naik flight. tp lps sebulan la. kecik lagi la pulakkk. tkut tk pndai handle