Tak ada alahan

Salam, nak tanya normal ke kalau pregnant anak first tapi tak ada alahan ? Tak ada muntah muntah, tak ada loya loya. Tapi tahap malas tu nauzubillah. Lapar tapi malas nak makan. Malas nak masak malas nak mandi. Kena paksa diri baru boleh buat semua tu. Kalau ikutkan saya dah 8w++ tapi alahan apa pun tak ada. Belum buka buku pink, belum scan lagi. Cuma bergantung pada upt je. Ada orang kata kalau tak ada alahan, pregnancy tak strong, betul ke ? Tapi saya tak ada pula keluar darah ke apa.

16 Các câu trả lời

Ok je sis..sye ank 1st lgsg xde alahan.. Smpai nk bersalin pon xde alahan.. Bjalan sane sini alhamdulillah kandungan pon kuat, smpai trase nk ada alahan mcm org lain😂😂.. Kdg jeles dgn org lain sbb suami buatkn kerja rumah bgai🤣 Kandungan kedua ni smpai mintak ada alahan😁😁rupenye xseindah yg disangka.. Baik lah xde alahan boleh buat kerja mcm2..

orang mana yg cakap tu? tukang tilik ke pandai2 saja buat kesimpulan. alahan ni bersangkut paut dengan hormon saja, bukan syarat Sah mengandung pun 🤦🤦🤦 Alahan tu bukan mual pening loya semata-mata, banyak aspek lagi berkaitan alahan tapi masyarakat kita dah sebati dengan kisah dongeng

Samalah sy ..xde alahan n muntah2 or morning sickness..Alhamdulillah..harap berkekalan..saya baru 6weeks..tp sy pula berselera pula mkn, berat pun dh bertambah..padahal sy ni sblum pregnant jenis jaga diet..Tp belum ada la tahap malas sgt, cuma delaykan kerja jer la..ada malas sikit.Penat kot

Takde laa sis . Sy dr awal preggy smpai skrg takde alahan . Tapi mmg tahap malas tuu adee laa . hahahah . hormon preggy . Alhamdulillah skrg dh 31weeks .

Tak ada la sis...xde alahan tu ok je sis...badan semua org xsama...ada yg alhan teruk...ada yg smpai brsalin lgsg xde alahan

normal tu sis..sy dari anak sulong smpai yg ke enam semua x dk alahan..sekarang sy dh hamil anak yg ke 7...baru sy ada alahan

normal tu..sy dah bersalin pn..dari mula pregnant smpi dh bersalin pn mmg xda alahan n yess mls yg amat haha

sy dr awal pregnant pun xde alahan..skrg da 34 minggu.. alhamdulillah baby ok je..bersyukur la xde alahan...

fikir yg baik2 je sis. hee ok apa xde alahan sgt. at least kita xde la penat sgt awal2 huhu

Normal tu sis, saya pun Alhamdulillah takde alahan masa pregnant. Syukur 🤗