Minggu 34,6hari. Pergerakan baby

Salam nak tanya mommies kalau tak rasa pergerakan baby dalam masa 3jam patut tak pergi kk? Ke baby tido je tu? Sebelum ni tak ada sampai 3jam tak rasa baby bergerak. Risau tapi kalau pergi baby ok je pulak nnt, nurse marah pulak. Sbb pernah kena dia ckp baby tido je tu. Ke saya perlu pantau sampai berapa jam untuk valid jumpa dr ?

3 Các câu trả lời

Kalau rasa pattern pergerakan anak abnormal, pergi je. Yang penting kita tahu real situation. Marah tu belakang cerita. By right nurse tak boleh marah. Awak report terus kat SISPAA. Take note nama nurse/doktor yang marah tu. Taknak pergi KK pun takpe. Pergi klinik swasta

3mo trước

Saya fikir mungkin sbb saya cerit berit sbb tu baby penat tak gerak. Tapi tulah risau sbb lama sangat. Alhamdulillah saya kena marah jugak sbb tak datang awal hahaha. Sbb saya risiko tinggi baby twin. Tq atas nasihat sis saya beranikan diri pergi pac.

Nurse kk bgtau sy hritu, kalau baby xgerak, awk ikut instinct je. Pegi je pac. Mula2 awk try kacau2, minum air sejuk/masam tgk. Baby gerak tak. Kalau x gerak jgk pegi pac terus. sana boleh monitor ctg

3mo trước

Saya try air sejuk pon tak jalan. Nak try air manis tengah buat bsp takut kacau gula 🫠 . Aah saya pergi je pac sbb pukul 6pm pon masih tak cukup 10pergerakan.

sis cuba minyk air sejuk untk kejut kn bby ... biasa nya sy minum air sejuk je huhu

3mo trước

klu begitu sis terus ke hospital sis...