Bdn panas

Salam nak nak tanya apa yg perlu parent buat if ank badan panas..suhu pon tinggi ##SeriusTanya #bantusharing #bantujawab #firstmom

7 Các câu trả lời

First pergi klinik dulu, klu demam dont worry sbb newborn pn dh ada ubat demam..boleh bgi ubat Pastikan jgn pkaikn bju tebal, klu sy, sy buka je terus bju tinggal pampers je.. Sentiasa lap badan anak, guna air suam ya jgn sejuk nti shock..boleh juga mndikn anak biar lama sikit rendam dlm air Always pantau suhu anak k..check every 10-15minutes..baby blm pndai kawal suhu lg wlaupn bru 5minute suhu ok tiba2 boleh naik tinggi laju..

3mo trước

cara ni betul sgt. sy sllu buat cara ni. pling penting sekali lap badan ank. celah2 ketiak, telinga, kepala, pelipat kki. sy buat sblm ank tdo bila bgun check suhu dh normal. tpi still lap2 lgi badan dia smpai btl2 sy rasa puas hati dgn suhu dia tu

kalau tgu sgt better kerap bshkn bdn ank..jerlum smpai suhu trun..pastu if tak lega jgk..bwk jmp doc..bshkn dgn air suhu blik. air kosg ja

Bg mandi dgn air lemon sis.. Serious menjadi...dan jgn pakaikan bju.. Tp kalau demam suhu yg sgt tinggi.. Better g klinik ya

better g klnik dptkn rawatan asap .mg bby cpt sembuh dan dpmudahkan segalanya Allahuma amiin

based on komen sis anak kecil lg bru 14 hari kena pergi klinik terus ya

Atas 38°C kena bawa pergi klinik/ hospital. Usia anak?

3mo trước

newborn pergi hospital terus sis. less than 30 days refer hospital terus. Takut dehydrated nanti.