Masalah hb low...

Salam mummy semua..kandungan saya sekarang dah masuk 32 minggu & ada masalah hb low.. Doktor sarankan supaya cucuk ubat kat punggung tu utk tambah darah masa checkup kat klinik kesihatan minggu lepas tapi saya tak nak ambil sbb ramai yang kata sakit 😂 ubat tambah darah (iberet) pun dah makan tp still tak naik2 juga 😂 so sekarang, boleh ke kalau kita tak nak ambil cucuk tu tapi nak ikhtiar cara lain untuk naikkan hb? Adkah doktor akan paksa juga untuk ambil? Terima kasih.

1 Trả lời

lg seminggu nk check up .. bnyak kan makan sayur , jambu batu , buah naga .. kurangkan berkafein (klu mmg peminat setia air berkafein ) .. atau sis bole try jus mamariam ..

3y trước

Ok sis.. Info sgt berguna 😉 Terima kasih...