hb low cucuk tambah darah

Hai moms. baru2 ne sy ada kena cucuk tambah darah sbb hb terlalu rendah dah. and then doktor bg 2weeks utk tak consume ubat. tp sy nak juga consume . so boleh ke? apa kesan ye dkt darah yg d tmbh tu kalau consume sblm full 2weeks ?

1 Trả lời

sy pun masuk ubt tmbh darah sbb hb low. ubat yg masuk tu dos tinggi ya...tak sama mcm ubat yg duk telan tu. nasihat sy, ikutlah saranan dktr, bukan suka2 dia bg advise mcmtu...kita ni bukan expert. tak susah pun, sepanjang x makan ubat tu, jaga makan. avoid caffeine. stay hydrated. dh habis 2w tu makan balik ubt as usual.

1t trước

haah 2weeks doktor bg