Kira tendangan baby

Salam hi mummy saya nak tnya , esok saya kena start kira tendangan baby , tp baby saya siang tak aktif lagipun saya puasa baby pun malas la nak gerak 😂 puasa kan , malam baru aktif , jadi mcm mana saya nak kira 😭 sbb kan start kira pukul 9 pagi , baby siang gerak kdg2 , malam baru aktif . Ada yg tahu x , kang kalau saya tanda ikut hati , takut pulak kan sbb menipu 😭😂 #ingintahu #firstmom #bantusharing #Sharing_dong_Bund #newmom

1 Trả lời

patutnya walaupun puasa, baby tetap akan gerak, at least tiap setengah jam sekali. bukan kira kick yg kuat je, apa2 movement pun kita kira ie baby roll ke, siku ke etc. kalau baby tak gerak langsung dalam sejam tu dah kena gi PAC.

3mo trước

btol.. kdg siang kte bz so x prasan baby gerak.. ble da kne kre baby kick, kte akan extra alert & sbenanye bley je ckup 10 tu tyme siang..