period selepas bersalin?

salam mummies, baby saya sudah berusia 2 bulan 2 minggu. saya fully breastfeed anak tapi period saya tiba tiba datang. is this normal?? bukan sepatutnya 6 bulan ke atas ke untuk period datang kembali. should i be worried? please share experience mummies! 🥺#pleasehelp #1stimemom #firstbaby #ingintahu #firstmom

1 Trả lời

Normal sis. Saya pun fully breastfeed baby. Lepas nifas habis hari ke 59. Gap beberapa hari & terus sambung darah period yang regular. Bulanbulan yang seterusnya pun datang tanpa miss dalam cycle 28hari. Nurse kata subur & hormone stabil.