Mommy to be.....

Salam momy2 nak tanya... Biasa kalian start makan ubat brapa week ye? Saya sekarang 6w tapi belum start makan ubat / vitamin tapi folic acid dah makan dr sebelum pregnant. Saya dah dapat tau dr minghu lepas yg saya pregnant tapi belum makan ubat kerana nak beli di farmasi.. takpa ke saya lambat sikit makan ubat? Risau juga... #ingintahu

1 Trả lời

pd masa awal pregnant dulu sy terus pergi jmp gynea kerana pernah keguguran, jd lebih cautious. awal2 pregnancy, gynea cuma suruh sy mkn acid folic smp minggu ke 12 lepas buka buku pink di kk, br kk berikan zincofer. kalau xsilap sy, gynea suruh stop acid folic selepas sy dpt zincofer dr kk kerana zincofer sudah memadai. rasanya xperlu risau. tp seeloknya pergi jmp doc utk dptkan advise supplement yg sesuai.