Air Kelapa Muda

salam momy semua , nak tanya usia kandungan brp bulan ya elok mula amal minum air kelapa ? ada yg ckp tak boleh di awal prgnen nt boleh gugur , tp mak sdra sy minum dr awal dia ckp ok je ..

4 Các câu trả lời
Chuyên gia

Salam sejahtera puan, untuk makluman anda air kepala adalah air dan sumber mineral yang bagus untuk diminum. Tiada masalah untuk minum air ini ketika hamil. Sebaiknya anda disarankan untuk minum air kepala ini tanpa gula dan yang segar dari buahnya. Anda boleh layari www.DoctorOnCall.com.my untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang sebarang masalah kesihatan atau bercakap dengan doktor bertauliah secara atas talian. Terima kasih.

Atas badan jugak sis. Sy mmng dr ank 1st mnum ja air kelapa ni. Xkira brapa weeks. Masa ank no3 ada gak kerani tegur bila tgk sy mnum. Katanya kalau perut xkuat, boleh jd contraction bersalin. Alhamdulillah ank2 sy semua kluar ckup bulan

5y trước

Ya sis Sa minum jdi mcm itu terus esok nya Sa tya nurse dia kata klu da nk dekat2 due date ne dia akan bagi kita contraction seram sis skit gila lagi2 Sa time itu haus kn so Sa minum laa sebiji skli x tau kebetulan terus skit dtg.. Boleh minum Tpi sikit x boleh byk2 alahaii ,lagi kli tgo bdn jga sis kn..Tpi air kelapa ne sebenrnya elok di minum dekat2 due date klu jenis ok x ada apa2 Tpi Sa minum memang x boleh byk2 sumpah sis skit😢

Saya minum je. Alhamdulillah ok. Minum yang asli, tak perlu tambah gula.

Ikut ketahanan bdn,sy dri start preggy smpai skrng 35week1day dh