threat of miscarriage

Salam moms sy nk tanya ,ramai sy dgr tntg isu threat of miscarriage , blh sy thu x punca utama dia knpa ,slh satu nya yg sy thu adalah kurang bedrest , tambah2 moms berkerja yg kurang rest plk kn.. Atau blh jd sbb x mkn Acid Folic & ubat utk kuatkan rahim?risau jgk sbb sy pon still 1 Trimester #bantusharing

9 Các câu trả lời

apa y doc pakar bgtau sy salah satunye kerana peratusan janin itu sendiri x sihat lbh tinggi berbanding prob pd rahim.sbb tu berlaku keguguran awal..n utk elakkan tu terjadi amalkan asic folic seawal 3 bln utk merancang peknen.y selebihnya jgn stress2..penat n atas rahim

2y trước

setuju sgt

Sy pernah jd masa kandungan pertama doc ckp kromosom tak sihat sy mkn je acid folic 3 bulan awal dan masa pregnant xde kena mngena pun dgn acid folid klau janin tu yg x sihat .

bila dapat tahu pregnant awak teruskan makan folic acid dan minum susu ibu dan makan makanan berkhasiat tinggi zat besi..lepastu call kk yg dekat buat appt utk bukak buku pink..

saya pun awal prgnant, sama macam sis jugak.. dr bgi ubat utk kuatkan rahim dan cont ubt yg klinik bgi.. Alhamdulillah skrg dah 35w

stress, terlalu aktif bekerja, kurang rehat, bersama suami di awal trimester, skip ubat kk berhari2.. ini antara sbb sya miscarriage tahun lepas.

2y trước

14 week da masuk 2trimester

kadang2 sbb kndungan tu sendiri. kandungan tu tak menjadi

sis boleh tanya progesterone shot juga untuk kuatkan rahim..

Stress & pemakanan.

Mngkin sbb kurang berehat dan stress