Barangan baby dan bag hospital

Salam moms, sy dah 30 weeks.. Siapa kat sini yg dah sedia smua barangan baby ye? Sbb sy bru beli sikit je bln lps.. Lepas tu nk prepare utk prgi ke hospital seeloknnya brpa weeks ya?

7 Các câu trả lời

wslam. sy first mom . brg bby bru smlm bli yg penting je .smua dh ckup tgl nk bsuh ltk dlm beg. bju bli 6 helai dlu . bli brg yg nk bwk ke hospital dlu. mcm tilam bby lain2 brg nti lahir bru bli. prepare masa 8 bln. mna tahu brnk awal

2y trước

btul. beli sikit dlu. yang penting cukup. cth baju, srung tgn kaki baby, wipes, lampin, pampers, pad ibu. pkaian kita skit.

sy dah 31w+, dh beli bag ke hospital, sikit baju baby utk bwk ke hospital, pampers, towel, bedung, bengkung baby. nurse dh suruh prepare letak dlm bag. kita tak tahu kot ada emergency senang suruh suami capai beg tu je dulu

Kalau mampu beli semua bleh dah nk beli sis. Tp utamakan yg keperluan dulu. 30 weeks ni da elok da prepare utk brg hospital. Nurse saya pun sruh prepare siap2 sbb takut baby nk keluar awal ke kan. Takde la kelam kabut nt.

2y trước

Trima kasih sis

misi saya dah bebel dh sb xprepare lg. masa 30w ritu. sy pun cpt2 la g beli sikit, basuh y baby2 sblm ni, beli sikit2 brg utk sy dlm wad. kena prepare dr skrg.

Saya beli sikit sikit dari 5 bulan,baby cot baju smua beli sikit sikit je.Skrg 30 weeks baru nk pegi expo dkt mid valley beli mana yg xde kt sana

2y trước

Oh bkn sis.. Mid Valley KL.. Sis ddk kat JB ye?

saya 30+ juga. sy beli sikit je. pstu basuh2 y kakak2 dia dlu. pmpers, tisu bsh, pad kita dh beli. ada lg blm beli ni. hihi

nurse yg checkup saya pesan 36w beg kena ready dlm bonet kereta. ikut sis nak sedia bila. tak rugi pun kalau prepare awal.

2y trước

Trima kasih moms