Hb low. Now pregnant week 28 dah.

Salam mommy2 sume. Nk tnyaa ade tak sesiapa ade tips2 utk naik kn Hb. Saya dr first check up mmg HB bwh 9. Dah pernah masuk darah 2pint naik 10.8 tp drop blk smpai 8.9. Saya ade talasemia. Dah cuba mcm2 cara nk naik kn Hb xberjaya juga. ??? mommy2 ade tak tips kot saya belum pernah try.

2 Các câu trả lời

Kalau ada talasemia memang susah sikit . Cousin saya pun pembawa , minum jus mamariam pun tak berapa jalan . Naik sikit je . Tapi macam mana doc boleh bagi awak pregnant sebab setahu saya kalau ada talasemia ni susah dorang nak lepas kan sebab anak ada risiko masalah kesihatan . Cousin saya pun sebab mula tu dorang tak tahu . Ni dah bersalin , next pregnancy maybe doc tak bagi

5y trước

X thu pegi la timba ilmu baca. Ni suke2 ckap org x leh pregnant haha. Kelakar je bce.

Sye pun penghidap thalesemia minor means pembawa bukannya pesakit. So far alhamdulillah hb sye ok. Sye dri ttc smpai pregnant mmg hari2 minum pati delima jenama fars tu. Alahan pun takde. Harapnya mantain la smpai 3rd trimester 😂