Breastfeeding

Salam Mommy2, saya 1st time pregnant..minggu ke berapa bru tahu yang kita ada susu badan ye?..atau tanda2 ada susu bdn tu bila boleh tahu ya..n boleh tahu jugak tak apa amalan supaya ibu ada susu ye..

1 Trả lời

Semasa hamil, banyak perkembangan pada payudara kita. Membesar, tegang, aerola kehitaman dan ada keluar cecair pada puting hingga berkerak jadinya. Masa sesi breifing penyusuan oleh nurse semasa rutin cek up di klinik, saya tanya nurse, yg cecair keluar drpd puting tu susu ke? nurse kata bukan.. apa ntah istilahnya saya pun tak ingat dan tak pernah dengar 😅 , apa lg nak menyebutnya. Saya tanya juga yg kerak2 kat puting tu apa pulak? Nurse kata tu kulit mati dek aerola yg ada perubahan tu. Saya pun oooo je lah. 😁 Nurse kata, susu keluar slps bersalin. Ni lg seminggu lebih nak attend kelas antenatal kt hospital, bnyk lg saya nak bertanya.

3y trước

TQ mommy..💖