Macam mana nak banyak kan susu badan.

Ada boleh bagi tahu X mcm mn nk tmbh susu bdn n bnyk.. Makanan apa yang boleh meriah kan susu badan dalam masa yg sengkat ye..

9 Các câu trả lời

Kerap kan bg baby menyusu, tinggi demand = banyak susu. InsyaAllah Kalau dah habis pantang boleh pump waktu baby tak menyusu. Kerap kosongkan breast = tinggi demand = susu banyak. Sbb klu susu banyak tp baby minum sikit nt sakit juga.

saya minum air susu chocolate GoodDay dan makan roti chocolate Gardenia tu. Susu melimpah. Takpon air Yogurt (tak kisah jenama apa). Baby tanak minum kt badan, jadi saya pam 3 kali sehari. alhamdulillah setiap kali pam dpt 5onz lebih macam tu.

saya amalkan vitamin mom uung.. dengan pati ayam.. minum milo panas ².. meriah je air susu.. kalau tak pump memang bengkak payudra.. tip ni menjadi kat saya lh. tak tahu kat badan awak.. lain badan lain kesan juga..

lps bsalin susu bdn mmg xbyk awalnya. kerapkan bf supaya bdn dpt signal utk produce susu. mindset kena jaga, makan minum kena cukup, support husband perlu. blh ikhtiar roti jagung, minum horlicks.

klau sy nak cepat amik jelly nufiya tu, kejap je bengkak dah susu. minum air byk. pastu kalau nak susu pekat sy minum soya VSOY multigrain tu..

banyakkan makan sayur-sayuran dan buah-buahan. kekacang pun boleh bagi susu banyak. mcm saya haritu makan durian susu memang meriah banyak.

cuba mkn lobak putih mmg meriah susu.. blh ikhtiar

boleh cube minum susu dari Mama's choice. byak kn mnum air suam. jgn stress.

mkn makanan seimbg.. mnum byk air masak.. sambil2 pam tu.. sy tngok gmbo2 anak..