Gatal² celah kangkang baby!

Salam mommy² ibu² semua..nk tnya bby sy jdi gatal² sejak tukar pampes brand w*****.. dh mcm² cream dh sapu tpi still lagi merah² mcm nie.. ada x bby² mommy yg lain pernah jdi mcm nie..n korg guna cream ape?? #maafbabyfirststillxtawlagipape #bantusharing #1stimemom #firstbaby

13 Các câu trả lời

Guna sudocream pun ok, sapu nipis je. Yang penting jangan biar lampin lambat tukar. Tiap kali nak tukar lampin, cuci dengan air suam, bukan guna wipes (tak perlu sabun pun kalau baby just kencing). Dab2 je bagi kering sikit, biar kering sendiri baru sapu cream nipis2. Jangan terus pakaikan lampin, bagi kawasan tu berangin sikit baru pakai lampin. Btw gambar tu sis tak perlu share pun kat sini, better delete sebab kita tak tau apa niat orang yang tengok.

sis tukar la pada pampers anti klorin. mcm apple crumby. ank sy lebih kurang mmg tukar pampers ok. tp kan baby cmni xbole guna tisu basah ya. pkai air paip shja. walau tgh mlm atau sblm subuh kne pakai air paip lap kering bru pakai pampers.

ank sy pernah kena.. sy sapu krim benpanthen.. sapu nipis je.. pampers jgn ketat2.. jgn minum limau ke sunquick ibu mnyusu.. kerap tukar lampin.. bsuh pkai air bersih, jgn guna sabun lngsung kt situ buat msa ni smpai elok..

3y trước

sorry nak tanya . saya 5hb haritu bersalin secara czer so nurse sarankan minum air sunquick tanpa gula utk sembuhkn luka dgn cpt . tapi saya breastfeeding . so far mmg x bole ke ye ibu minum sunquick kalau breastfeeding ? sorry sbb anak 1st

pakai ceradan dekat watson atau farmasi ada dijual , dan tukar pampers lain , part tu sangat sensitive , jangan guna minyak untuk letak dikemaluan . beli sahaja cream yang telah disyorkan oleh doctor .

tukar brand lain, mungkin tak sesuai dengan kulit baby, sensitive. .setiap kali baby kencing atau berak bersihkan dengan air paip, jgn guna wet tisu. . dan delete picture ni . . pedofilia ada di mana² . .

3y trước

maaf mummy² semua sy bru je baca komen² mummy² smua.. tqvm sebab bagi cdangan cream tu..buat masa nie ptukaran pampers mmg sy slalu kerap tukar kn malah skli kencing je..sbb ank sy jenis skli kencing dia mmg nk tukar pampers..n gmbr pn sy dh padam dh..

sis delete je gambr nya nanti ada je lelaki yg pakai apps ni, tukar pampers, mugkin benda yg sis pakai pn dia tk sesuai cuba cri jenama lain. tk pn pakai la lampin buat sementara kerap tukar.

kalau blh sis tlg samarkan bhagian part bb tu..sbb ade lelaki dlm ni..cube guna minyak tropika..pastu mandian youbaby..utk kulit.. insyaAllah

yup pakai ceradan tu bagus , dah syorkan oleh doctor , beli sahaja diwatson . tanya staff dia , salah satu nya tukar pampers jugak

Try ganti pampers jenama lain mummy and setiap kali ganti pampers cuci guna air paip. Semoga membantu ya mummy

please pakai ceradan dia bagus dan dijual di watson .jangan sapu benda lain ..dan tukar pampers yang sesuai .