anemia ketika hamil

Salam mommy semua,sy check up baru2 ni ,bp sy 9.9 sbb kurangnya iron,obimin dh xberkesan kata nurse ,sy preggy 26 weeks,jadi nurse beri tablet iron,vitamin b complex ,asid folic, lg 2 weeks kena check up bp semula,bahaya tak anemia ketika hamil??? Apa bp 9.9 dh paras bahaya ke ? Sy risaukan baby,

1 Trả lời

Bhaya utk kesihatan baby takut x dpt zat secukupnya utk mbesar mngikut usia kndungan.. Risau bby lahir nanti ada mslah kurang darah..