CREAM UTK STRENCHMARK

Salam mommies..nk tny mommies semua pakai cream apa yg bgus utk hilang/kurangkan strenchmark ye?tq

10 Các câu trả lời

Saya ada nak letgo yg Mom’s Choice Stretch Mark Cream and Serum sekali. One set. Saya pernah sekali je pakai masa week6. Sebab saya keguguran rahim tak kuat masa week8. Kalau awak nak cuba, saya nak jual murah rm60 one set. Boleh contact saya 0107076177

Allano amway. Sy czer. Sapu dkt perut dkt celah celah. Dlm pantang, CL tny mcmana perut bersih je takhitam pun 😂 Dy ckp urut yg bersalin normal perut hitam jgk berkedut 😅

Try n error produk. Saya guna: minyak kelapa dara , Mama's Choice Strechmark Lotion, Pureen Strechmark Lotion dan Good Virtues Co. Body Scrub. Scrub secara gentle ya.

5mo trước

Semua 😁 Actually saya dah memang ada minyak kelapa dara sebelum hamil lg. So saya guna bila perut gatal masa hamil. Perut saya tiada Strechmark semasa hamil. Tapi saya guna juga Mama's Choice hingga habis sebotol. Lepas tu saya beli Pureen sbb harga lg murah dan isi padu lebih drpd Mama's Choice. Pureen ada lg hingga saya bersalin. Lepas sebulan bersalin baru Strechmark naik kat bahagian antara atas kesan czer dan bawah pusat. Area tu saya takut nak gosok dgn sabun semasa mandi sbb masih trauma bersalin. dan czer. Jadi saya letak Pureen dan minyak kelapa dara shj. Masa kesan czer kena dressing, doktor tampal plaster. Masa nak mandi sy buka plaster tu, Strechmark hilang ikut plaster tu ditarik. Eh? Strechmark boleh hilang mcm tu? Strechmark ni mcm kerak daki ke? Saya pun guna scrub secara gentle. Makin hilang. Lepas Scrub, lap kering, guna minyak zaitun dan Pureen. So hilang dah.

sis tengah pregnant ke? kalau ya, apa2 cream/oil yg deep moisturising pun okay. kalau tak, boleh cari yg ada retinol. tapi kalau bf tak boleh guna.

5mo trước

Retinol takboleh. Jgn ehhh

Mcm fmily sy smua pakai lotion baby johnson je. Takde stretchmark lgsg. Skrg pn sy tukar baby johnson best pakai lembab je rasa

minyak kelapa dara d aura, ank 3org perut xselulit.. boleh sapu dkt vagina kte.. xnk bg koyak..

Sy pki palmer’s dari awl prgncy..alhamdullilah xde stretch mark..

mcm sy dlu palmers cocoa butter

5mo trước

Saya pun sama awal2 pakai kesan dan gatal langsung tiada

u mean stretch mark?

5mo trước

Yes2..sorry for the typo😅

Mom’s choice

5mo trước

bio oil boleh guna. kwn sy gne dia xde strechmark langsung. dia gne dr awal pregnancy