Berapa oz susu formula diperlukan baby 6 bulan dalam 24jam?

Salam Mommies...Anak saya dah 6 bulan dah mula makan sehari sekali or 2 kali,Saya nak tanya dalam 24jam berapa oz susu formula kena susu baru cukup ei? sebab dalam 2 hari ni kencing dia kuning sgt dan jarang kencing.Dia susu tak kuat.dalam 24jam tu saya kira adalah 15oz saja dia habis kan.sekali susu tu dlm 3oz or 4oz saja dia blh hbs.itu normal ke mommies? maaf la ni anak pertama saya memang 0 pengalaman hehe..

1 Trả lời

dkt dlm apps ni ada bg thu berapa byk anak perlu makan, minum and etc .. awak cr dkt bahagian home, lambang tapak kaki.. slide n cr dkt situ 😊