Batuk berkahak

Salam mommies. Sy skrg dah masuk 35 week. Sblm ini sy mmg pernah batuk2 tp dah sembuh sepenuhnya. Baru2 ni sy batuk2 semula. Mula2 tu selsema saja. Hari kedua mula di ikuti dgn kahak yg kental dan berwarna kuning pekat. Sy dah jumpa doktor dan disarankn utk check kahak ke makmal. Tp sy blm pergi lg kerana ssh sangat nak cari kenderaan diKawasan sy tinggal ni. Tak silap sy batuk berkahak sy ni dah berlarutan hampir seminggu. Skrg ni bila batuk sy rasa sesak nafas dan sakit pada bahagian belakang serta pada rusuk kiri dan kanan. Bila batuk2 rasa mcm ngilu dan sakit yg mencucuk. Ada tak ibu2 yg pernah alami mcm sy? Adakah ini pembawaan bby?Tq

10 Các câu trả lời

Sy pernah.. batuk berkahak on off..sy batuk 3mggu dh.. teruk batuk sy..prgi klinik doc kasi ubat batuk tak jln..sama mcm sis sy ngandung masatu 35w ..smpai satu masa sy rasa perut sy mcm dh kebawah sgt..sbb batuk kan menekan2 perut pstu darah beku kuar ..besar separuh tapak tangan..pergi hospital doc kata pintu rahim sy dah bengkak sbb batuk tu..doc bg antibiotik .ok sikit lah ..selang hari lepastu sy rasa sakit mcm contraction.. g toilet tgk darah kuar lg..terus g hspital..doc check jln sy dh buka 2cm ..contraction makin kuat dh .. pergi hspital pkul 10pagi pukul 11mlm baru dpt masuk wad lpstu pkul 2pagi sy selamat bersalin..sis kahak mst buang..klu tak mmg lambat baik..sy lambat baik sbb xreti buang kahak ..smpai dh rasa nk termuntah bru blh buang kahak

Sy pom msih batuk... Dktr da bg but batuk.. n kne sample kahak esok... Tp mcm da xberkahak sgt la pulak da mkn ubt Ni 😅

Post bila ni ye..risau pulak..pegi cek doc cpt..klu skg ni tgh musim covid19 tkt simptom2 dia..

Jumpa doktor sis. Ini bukan pembawakan budak . Take Care sis 💜

Alahaiii bagus pergi cek up di hospital. Usahakan mama.

X penah ... Tapy lebih baek pergy check

Bahaya. Tkut jangkitan batuk kering

Jumpa doktor tanya utk kepastian

Ye, kadang ² ini pembawaan

X prnh, cuba jumpa doc dlu