7 bln 1.4kg normal size ke?

Salam mommies. Sy preggy anak sulung. Dr ckp mcm kecik 2 minggu. Skrg week-30 tp mcm week-28. Bila check size kepala, peha semua ok cuma perut dia mcm kecik skit. Normal ke 1.4kg at week-30? Blh share your baby's weight at week-30? Sy baru nk buat detail scan. Doakan hopefully nothing serious insyaA. ❤️ Tq

23 Các câu trả lời

sis, sy pun scan di swasta. 2d,detailed, 5d doktor cakap perut baby kecil. sy sekarang nak masuk 30weeks. last scan week 28th..doktor cakap jangan risau, faktor badan ibu jugak yang tak berapa besar, anak pun terikut..masih ada masa..masa saya scan tu baby saya 1kg..insyaallah masih ada masa untuk develop..kita fikir yang positif saja ya sis..insyaallah yang datang pun perkara2 menggembirakan🥰🥰

2y trước

Ameen insyaAllah. hrtu dah pg scan pakar kt hosp Ampang Dr ckp normal je semua. Alhamdulillah lega sgt. Hopefully smooth sailing from here. insyaAllah ❤️

sy bru lps scan td kt kk bby 2kg 31w1d. tp doc ckp kepala bby besa cket. so lg 2mggu nk kne scan lg. tp time 21mggu sy da scan details kt swasta n sonographer ckp xde ape mslh bby. 2mggu lps pon da scan 5d n sono ckp xpe kepala bby besa jgn kepala kcik je tu bhye. risau d buat nye bile doc kk ckp mcm tu td

2y trước

hopefully xde pape your baby sihat je sis insyaAllah ❤️

Sama berat dengan baby saya je ni. Normal je takde pulak doc or nurse cakap apa2. Kalau besar sangat pun time beranak nanti la sakit 😂 awak scan details sonobee, murah pun murah. Dia check lengkap semua tulang baby. Puas hati

Ikutkan normal la tu.. baby besar sgt nt dia kata kita mkn byk/baby gdm pulak.. sy 30w baby berat 1.6+.. badan kurus tinggi, kulit nipis.. nk bw perut pun jd ssh..InShaaAllah, baik² je semua sis..

saya 32week baby dh 2kg. doctor ckp baby besar. saya kena control mkn. saya pulak gdm on metformin. mmg xsuka makan manis2 tapi suka mkn nasi.. kalau xmkn nasi rasa mcm nak gastric dh...

My 1st 1.78kg at 30w but drop 900g+ due if iugr baby 2nd 1.38kg at 30w 3rd 1.63kg at 30w https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group pregnant 2023, selamat datanggg ❤️

2y trước

Inv sy sis 0172854800

sy hari ni 33w1d.. last scan hari tu 1.9kg.. dr x ckp apa2 cuma nanti 13hb/12 repeat scan baby lagi, sy sangkut gdm masa minum gula kali kedua hari tu.

sy 29week 1.7kg doc xada ckp ap pun. hnye ckp nty msuk 30week keatas mesti 2kg..30hb ni bru jumpa doc lgi..☺️ hrp semuanya baik aminnn

baby sy pun mula2 kecik 2 minggu dri usia sebenar. sy mkn kek hari2 dlm msa sbln. scan balik masa 32 minggu berat dah ok. saiz pun dah ok.

2y trước

mkn kek byk sgt nnti kencing manis la plk sis 😅 sy try minum susu kambing tiap2 hr.. hopefully baby membesar dgn elok insyaAllah. ❤️

Mcm saya scan 28 week , nurse kk ckp tulang kaki pendek… pastu nurse sruh p lg tiap 2 mggu scan kt kk… still sma… risau sgttt…