Pregnant 30 week

Hi mommies? Pernah tak mom sini bby kecik 1.58g mcm tu ... Td sya pergi jmpa dctr pakar dctr ckp bby sya kecik sngt .. kmngkinan sya akn disuruh mreka brsalin awl .. 36 37 week mcm tu .. tp biat msa skrg mreka srh sya buat scan every week utk tngok brt bby

9 Các câu trả lời

Berat baby sis lebih kurang sama macam berat baby saya, 30 week 1.50gr. Beza 1 week dari usia sebenar kandungan, tapi doc cakap normal as long as beza week tak lebih dari 2 minggu ke atas. Masa saya scan 5D, 28 week berat baby 1gr. Within 2 weeks, naik 500gr. Alhamdulillah yg penting progress baby tu ada sis, dont worry. Ambik makanan yg tinggi protein, sis boleh tgk kat google. Kita sama sama usaha✨🤲🏻

tak kecil pun? still within normal range tu. kalau parents kecil, biasa lah baby pun kecil. lagipun scan tu bukan tepat pun. ikut je scan every week untuk tengok progress baby. kalau tengok baby elok je membesar ikut rate yg sepatutnya, sis boleh je nak decline bersalin awal. untuk comparison, saya 33w 1.93kg. doktor kat klinik pakar kata elok je.

2mo trước

tak tahu lh sis .. sbb sya belm prnh lg tnya mak sya .. ank sya yg first pn prnh jga kena refer ke dctr pakar sbb dia kecik tp bla kluar dia cn² 2kg ...

klau ikut app ni 30w baru 1.3kg okay je. sy masa scan 5d w27 baby dah 1.075kg pun doc ckp okay. cuba scan dkt swasta or klinik lain plak. shud be okay kot

Sis sy 32 week 1.36 ja 😅. Anak sebelum ni 36 week 1.98 tp bila keluar 2.26. Scan tu anggaran ja x tepat pun

30 weeks saya scan 1.3 je,doktor kate lewat seminggu berat baby tapi saya okay saja asal dia aktif sudah

2mo trước

Saya baru scan 33 minggu sudah 2.3kg..kena berjaga² sebab ibu gdm kemungkinan kene beranak awal

Sy masa scan 31w, baby 1.58kg jg tpi x ada pula doc kata kecil.. dia kata masi normal 🙂

2mo trước

sy aritu 30weks 1.8kg

hi sis .. mcm bby sya yg first jga .. time scan kecik dctr ckp .. bila kluar cn 2kg ...

SY 29w .. berat bby bru 1.1kg..

sy 31week 1.80grm...

2mo trước

saya pula 33minggu baby 2.5kg doctor kata terlebih besar pula kena czer 36minggu klu semakin membesar..