Boleh ke mkn Panadol n guna ubat titis telinga??

Salam mommies sume..sy ad terkena sakit telinga disebabkan oleh earwax yg keras..doktor dh buat ear suctioning..lepas tu telinga sy Masih lg bengkak dan merah..doc ad bg Panadol n ubat titis telinga..bolehke sy mkn Panadol tu??n ubat titis telinga tu Selamat ke??btw sy pregnant 13weeks ++

Boleh ke mkn Panadol n guna ubat titis telinga??
9 Các câu trả lời

sya masa week 20 hri tue kena jangkitan dlm telinga juga.. smpi demam dan sakit sgt x boleh tidur.. doc bagi ubat titis telinga berantibiotik , pil antibiotik & ubat tahan sakit 650mg paracetamol. xda masalah mkn paracetamol semasa hamil, yg pntg ikut dos yg doc sarankan. yg x boleh mkn painkiller jenis ‘ ponstan ’ . sbb doc memula nak bg yg tue tp sya inform dia yg sya hamil.. so doc bgi yg paracetamol 650mg. mkn sebiji saja setiap kalinya .

2y trước

doc akn bagi ubat titis yg x bagi kesan kpd kandungan , sbb tue kalo jumpa doc kena bgtau tgh pregnant .

Saya pun sama juga.. masa anak sulung dulu pun dapat infection telinga. Pregnant anak ke 2 ni pn kena infection juga🥲, pakej siap cuci sebab ada kulat.. doc mmg bagi ubat titis telinga , paracetamol utk tahan sakit..makan sepertimana ahli farmasi terangkan masa ambil ubat..

3y trước

tula sis..sy ni bru first pregnancy..tiba2 plak dpt infection nie😅

kalau time jumpa doc,sis dh bgthu yg pregnant,dia akn bg ubat sesuai utk ibu mengandung je. biasa thn sakit,mmg dia bg panadol je. blh je mkn panadol. sy bru lpas operate apendik pon,doc bg panadol. telan 2 biji 😂 ubt tahan sakit yg lain xboleh

Dr pernah pesan. Kalau ada sakit, terus refer ke klinik & inform diri pregnant. Nanti klinik akan bagi ubat yang sesuai sebab x semua ubat dapat digunakan oleh pregnant mommy. get well soon 💖

Masa jumpa doc tu untuk rawatan telinga dh maklumkan pd dia yg puan hamil kan? klu dah maklumkan, apa yg doc prescribed utk puan yg hamil, ok lh tu.

3y trước

panadol ok lh utk ibu hamil. jngn overdose je

kalau dah ubat daripada doc sendiri makan jela apa susah sangat .. bila dah sakit makin teruk Mula salahkan doc balik kenapa tak baik lah ... manusia

3y trước

done report under kategori 'membuli'

selamat puan kalau doktor dah prescribed. doktor lagi tahu ubat mana yg sesuai utk kehamilan

3y trước

ok tq sis👌

panedol selamat. make sure jangan lebih 8biji sehari. earwax? x pasti.

Panadol tu yg biasa punya je kan? 500mg?

3y trước

klu jenama panadol, ada la kat belakang tu tulis berapa mg