Berak kembali normal

Salam mommies smua , saya nak tanya saya dh 57 hari dah lepas berpantang dan bersalin normal .Saya ada 2 soklan nk tnya iaitu ;- Soalan 1 ; boleh tahu bila eik luka jahitan bawah betul2 baik ea dan Soalan 2 : bila ya kita boleh membuang air besar mcm biasa balik ya ? Sbb masih pedih sikit lagi ya walupun luka bawah dah bercantum

1 Trả lời

Selagi mana masih sakit dan keluar darah bila tekan dengan lembut maksudnya belum betul-betul sembuh. Membuang dgn normal tu, bila dah sembuh sepenuhnya selalunya sebulan lebih. kalau takde sembelit, buasir lg cepat back to normal.

10mo trước

Ohhh camtu ea...terima kasihh