URI DIBAWA

salam mommies.. siapa2 da pengalaman uri d bawah stage 2..minggu ke28.. uri tu naik gak ke atas tak? mcmna ya nak naik kan? tnya bg pihak kaka sy.. terima kasih jwpananya..

8 Các câu trả lời

Depend sis..ada yg blh ada yg x..mcm penglamn sy until 33wik xnaik n pp type 3.. ms 34wik doc suh admit n emergncy czer even xde alami bleeding..sbb bby breech + pp type 3 berisiko..tp apa2 pn sblm kita operate dia akn buat ecv dlu pusing bby pd kedudukan spttnye sblm buat prosuder operation..e2 pn sblm ecv d lakukn dia akn bg epidural dahulu..tp akn lahirkn bby pramatang la dan kena stay dkt nicu until bby stabil n ok.. ada juge tnye npe xtry sujud n etc.mcm.org len buat tuk naikkn uri..sy dh try tp mebi dh bhgian sy kut xdpt nk buat mcm orglen buat dan sumthing miracle happen...jd redho je kne czer..jnji bby slmt..alhmdulillah skrng ank sy umo 5bln 😉✌

5y trước

Alhmdulillah 😉✌

Sy pernah 28 minggu uri dekat bawah. Sy banyakkan sujud,banyakkan angkat kaki letak dekat dinding dalam 10 minit. Pujuk2 baby mintak tolong baby naikkan uri tolak naik atas. Scan Alhamdulillah uri dah dekat atas & kepala baby dah dekat bawah. Now dah 35 minggu.

Banyakkan buat posisi sujud. Baby 2nd saya dlu pun detect uri hampir dgn pintu laluan. Tapi alhamdulillah, saya boleh bersalin normal sbb uri tak ttp pintu laluan sehingga bersalin. Uri naik sikit

Wassalam.. Sye x de experience uri bawah. Tapi utk kandungan 28minggu masih ada possibility lg yg uri akan naik dan berubah2 tempat. Uri bawah kena slalu monitor dgn doc. Kena banyak berhati2

5y trước

tq kak.. ok kak.. 😊

Sy 29weeks dpt tahu uri kat bawah stage 1 now smpai skrg uri msih kt bwg stage 1 dh 31weeks .. N still repeat scan utk komfirm kan balik uri tu

23 week doc pakar check uri dkt bwah..td repeat scan n jumpa doc da 27 week doc ckp dah naik 3 cm..insayallah boleh naik sis..

5y trước

Td scan dkt perut n scan ikot bawah..tak sakit sis...kena relax je..

Try lah borak borak dengan baby mintak tolong dia naikkan uri. In sha allah boleh lagi tu..

bnykkn bsujud