HB OH HB ?

Salam mommies semuaaa. Blh mommies semua suggest mcm mana saya nak naikkn lg HB sy ni. Asyik atas pagar dan turun naik saja. Tk pernah atas 11. Selalu dlm range 10 ke atas je. Ubat dh makan, jambu batu, sayur bayam, kerang, pn tk jalan jugak. Help me mommiesssss! ? #27weeks

30 Các câu trả lời

Doktor cakap iberet dos tinggi. And maltofer juga tinggi. Sis try makan. Make sure jgn makan ubat tu dgn air susu atau kopi/bercaffein. Selama sy preg, hanya beberapa biji maltofer je sy mkn. Skrg dah 9bulan. Hb sy makin naik smpai 13.1 sdgkan tak makan ubat and ada je mnum teh kopi sume. Dktor pn ckp tkyh mkn pun tkpe. Mgkin sis blh bykkan sayur dan buah. Kurma dan kismis.

Stop minum minuman bkafien...sy mmg bkn jns minum teh dgn kopi ,tapi time pregnant 21weeks Saya tiba2 rasa nk minum wlupun bkn tiap Hari, then bila pi check up tiba2 hb turun 11.8 dari 13..tu pun nurse dh bising sbb sblm2 ni hb Saya cantik je...lps dari tu sy stop dh minum teh dgn kopi.

Saya amalkan minum susu kambing lazz original, makan kurma tiap2 hari 3 biji waktu pagi, makan kismis 7 biji 2x sehari tiap2 hari, makan folic acid, xminum lgsung air berkafein. Harap2 hb sy sentiasa baik sbb first checkup tu hari hb 13.1 😊

5y trước

Ye betul ambil 2x sehari. Susu lazz kurma sy cari dkt tmpt sy xade stok 😅 tu yg beli original. Heheh

Sis ada minum kafein ke? Saya sejak pregnant memang tak sentuh dah kafein. Kalau teringin akan rasa sesudu dari minuman hasben je 😁 hb saya 13.1, hb naik bila saya makan daging, blend oat+susu+kurma, pati delima gulsan. Sis cuba la

5y trước

Waktu nak breakfast saya blend oat tu sis. Kenyang je bila minum hihi pati delima tu saya minum sesudu pagi, sesudu sebelum tidur. Tak campur air. Kalau tak rajin saya togok je terus tak sukat pun, sedap sangat 😜😜😜

Sy pon hb low . Tpi skrg hb dah ok mkin naik . Selain mkan ubat ,kena jge pemakanan . Elak mkan makanan yg boleh kacau hb . Portion makan kena betul . Time makan pon kena betul . Yg penting SEMANGAT .. Hihihii 😁

Saya dulu pon hb rendah..smpai beranak..tanya doc kalau hb rendah kenapa..ada masalah apa..doc cakap lahir muka pucatla..tengok doc relax je..saya pon relax la..

Sis syg....mnum coco tamar...semalam sy baru buat buku pink n kandungan sy bru 11minggu...nurse gembira sb hb sy 12.4....so,seeloknya mnum coco tamar sis...

5y trước

Cuba sis...coco tamar tu bagus...utk segelas amekla 1sudu dh ok sis...xmanis...

Alhmdulillah..tadi check hb 14.2 , sebelom2 Ni biasa 12 ke atas..selalu makan new obimin dgn jus, makan MCM biasa ,nasi , lauk Ikan ngan sayur bayam..

3y trước

bestnyaa.. sy pun amal new obimin tp hb 11.++ je xpernah naik tggi... susah hati jgk sbb nak kena caeser next month

Saya minum jus mamariam, saya preggy anak pertama skrg ni haritu pergi buat buku alhamdulillah HB 12.1 saya happy beno hihi

Sis dah cuba amal kurma, kismis dan kekacang tak? Sy makan ni saja hb naik. Sebelum ni hb turun pastu susah nak naik semula.