Finally Misscarriage 😢

Salam mommies semua.. I just nak share pengalaman and i need semangat dari korang semua. I dah ttc 5yrs. Bulan lps p scan nampak kantung baby dlm hati Allah je tahu bertapa bersyukur sangat Allah bagi rasa pengalaman mengandung. Lepastu i diuji. 2 minggu kemudian p scan doktor cakap i dah gugur sbb awal kehamilan i spotting. Time tu i tak rasa i gugur sbb perut tak rasa sakit apa apa pon. 2x scan doktor cakap ada kantung tapi kecil lagi. Last scan tuptup doktor declare gugur. And after that baru i bleeding. tupon dua hri lps b klinik. Lps je dktor declare i gugur i dh mcm down sgt. Sbb pagi scan cakap kantung ada, ptg scan ckp takde plk sdgkan i takde bleeding pon haritu. So i pon mcm bila balik rumah perasaan berbelah bahagi still prgnt or dh gugur. So bila dktor cakap i dah gugur dlm hti still nak berharap tapi takut kecewa. So mcm tak sdr diri prgnt, i just bt keje rumah sket je. Takde lasak sgt pon. Tapi dsbbkan kata kata doktor tu yg mempengaruhi cakap i dah gugur walhal bby still ada. And automatik diri sdiri treat mcm xprgntkan sbb dh dapat jawapan cmtu. So skrg i betul down gilerr. 😔😔😔 Pls bagi smgt tuk i korang semua.. Apa apa pon i doakan moga suatu saat yg baik baik akan datang pada kita semua. TQ ❤️😭 #firstbaby

3 Các câu trả lời

stay strong sis💪💪💪🥰 sy pun baru balik dr cuci rahim td sbb baby dh gugur in 8 weeks 2 days... masa sy 5 weeks preggy tu sy lgsung x tau pun diri preggy skali ambik booster. last² masuk week 8 tiba² ada spotting coklat keluar byk n scan baby mmg dh xda heartbeat. so mlm tu bleeding smpai k pg 2 kali serah diri kat emergency. 1st doktr seluk guna muncung itik tp msa tu msh ada janin d dlm so doktr suruh balik. kalau janin dh keluar nnt dtg balik emergency utk cuci dan bawa skali janin tu utk diorg buat kajian penyebab keguguran.. so kita wanita² kuat ya sis. Tuhan punya rencana terbaik utk kita. doa semoga sis murah rezeki lps ni. Amin🙏 sama² kita doa jgn putus semangat!

3y trước

Aamiin, tenkiu dear, stay strong too💪 selamat berpantang sis.. moga doa yg baik baik berbalik kpd sis juga. Hugs ❤️❤️❤️

Insya Allah ada rezeki lain. Saya pun pernah keguguran. Memang sedih sangat. Sekarang saya dah pregnant 12week. Kadang2 trauma. Setiap kali pergi toilet mesti check spender nak tgk darah keluar ke tak. Masa miscarriage hari tu 3 minggu keluar darah. Semoga awak cepat pregnant lgi. Jangan lupa amalkan folic asid dan pati delima

stay strong sis