37 weeks, ada tanda brown colour lap guna tisu lepas pee pee

Salam hi mommies, semalam malam sy tak pakai pad, lepas tu perasan ada spoting basah kt spender, mcm air sbb bukan liquid keputihan tu and x berbau , bila esok nya mandi pagi belum pakai pad lagi , tgk ada lagi spot basah mcm malam tu sama x da bau pee pee ke just mcm air je , and then tgahri kerap la jugak contractions. Sy google kata maybe leaking air ketuban n takot baby lemas ke sy cepat2 g cek hosp , smpai hosp doc cek semua okay n kata belum ada bukaan , contraction pun normal lagi reading dia , air ketuban still ada lagi cmtu la , so kne balik lagi dua hari kne dtg semula doc nk monitor. Dah rasa lega sikit dlm hati. Then pagi ni lepas sy pee pee lap guna tisu kt tisu ada kaler brown pulak, still ada contraction kejap2 dari malam n kt vagina pun mmg rasa mcm sakit2 kurg selesa, brown spot tu tanda apa ye sy kne tggu esok je ke g hosp atau harini kne g semula hosp , mommies semua ada x expérience mcm sy , mak is risau 🙃#firstmom #ingintahu #pleasehelp

1 Trả lời

Kalau usia kehamilan matang minggu ke 37 ke atas, ada je yg dah keluar blood show (tanda nak bersalin sbb bila2 je boleh bersalin. Steady2 ok.. Mudahan semuanya baik tanpa mudarat