bengkak susu

salam mommies. saya baru je lepas beranakkan anak ke3. xtau nak luah kat siapa. saya alami bengkak susu. sakit sangat. baby DF tp xtau apa yg silap dia mcm x dpt susu. sy picit ade je tp sikit. mcm tersumbat. dia akan menangis lepas BF. bila sy bg susu fm elok je dia tidur lepas tu. bila pg check up kt kk. nurse tu akan ckp benda yg sy tahu. kene tuam kene pam kene marmet. semua sy dh buat sbb sy BF anak2 sy sebelum ni sampai cukup 2 tahun. plus sy xleh lah nk fokus ke ni je memandangkan sy berpantang sendiri bersama dua anak lagi. banyak benda sy kene buat. anak pulak jaundice setiap hari kene pg kk check darah. boleh ke esok sy ckp kt nurse sy xnk BF baby sy dah sy nk bg fully fm sbb sy kene jaga mental sy untuk anak2 yg lain jugak. sory kalau ade yg x berkenan dengan luahan sy. sy cuma nak kata2 semangat yg its ok bg anak susu fm. supaya sy xde rasa bersalah sbb anak2 sebelum ni mmg sy fully BF.

2 Các câu trả lời

setiap anak ujian utk kita tak sama. kalau sy dulu lepas bersalin hosp. krjn ada lactation counselor datang bg penerangan pastu tinggalkan nombor fon utk contact dia.. puan try la pgi ni tanya nurse kk tu nak jumpa lactation counselor, if dia kata takde minta no fon mana2 lc yg blh bantu puan.. ohye dah cek anak ada tongue tie?

6mo trước

aah dulu masa anak pertama mmg ada. tp myb ni anak ke 3 dorang assume sy ok plus time warded ritu baby sy x meragam sgt. sy xtau kalau sy boleh commit nak jumpa counselor tu nnt sbb dlm pantang ni pon mcm2 sy kene buat. takut tak sempat. terima kasih puan. pagi ni ade cek up. sy cuba tanya nurse berkenaan dengan tounge tie tu. terima kasih atas nasihat. sy hargai.

boleh sis. dalam masa sama, awak pun kena jaga diri jugak, so kalau awak rasa option susu fm boleh buat awak kurang stress, teruskan sis. yang penting baby kita sihat, anak2 lain sihat, kita sendiri pun sihat.

6mo trước

terima kasih untuk kata2 semangat.