anak tak nak makan

salam mommies. saya ada masalah. ank dah 10 bulan skrg. since dia 9 bulan dia langsung x nak makan. suap la apa pun. mcm2 jenis resepi dah try. masuk sesudu dua je pastu dah x nak dh. susu pulak direct bf je x nk botol langsung. susu kejap je dlm satu masa kdg x sampai seminit. gigi baru nk tumbuh baru nk masuk 2 batang. berat dh nk masuk line kuning dh. mommies ada tips tak nk tarik minat anak makan. tq.

6 Các câu trả lời

sama sis, saya sampai biarkan dia x minum susu 2 jam. lepas tu saya bagi makan. mcm mcm try. bagi macaron warna warni baru start makan. mentua kata sbb nak tumbuh gigi mmg mcm tu. kebetulan saya mmg ada beli appeton mcm gambar kat atas tu. 3 weeks kemudian bru dia start makan. munkin sis bole try ni. 1. jgan bg susu n snack 2 jam 2. makan sama sama ahli kluarga yg lain. 3. play video cartoon tgah makan. eating song. 4. swimming baby atau biar dia berendam kejap time mandi lepas mandi bru makan. 5. tipu dia mcm nak sumbat snack da dia buka mulut sumbat makanan dia. 😂 (ni slalu berkesan kalau anak saya tp kena 2 org handle

Sy ade bace umur2 mcm tu fasa2 budak tak nak makan..ade yg bile mkn bersuap ank xnk buka mulut mommy try bg die mkn sndri..xpun bagi finger food..atau pun try bagi nasi kepal2 isi ayam n sayur atau buat nuget nasi..try la mana tahu menjadi..🥰

Sama la kita sis. Anak saya 10 bulan dh tp xnk mkn masakan saya. Kalau biskut baby tu laju je dia nak. Tp bskut xde khasiat. Saya plk yg mkin stress bila tgk ank xnk mkn 😔

Bg yg ini sis utk bb bwh 1thn ..1ml saja sekali shari ok da..blh bli kat watson,guardian,farmasi, supermarket pun ada bjual

Anak sy 3y sama mcm ni..xnk makan...pening dibuatnya...

Bg appeton lysine utk tmbh selera ank

4y trước

Tgk sy sy br update ...ada pic