cont checkup di swasta

Salam mommies.. nak tnya, sy dah buka buku d kk, tp mlgnye kk tmpt sy tu xda ultrasound scan..so bila scan sy akn ke swasta.. nk tnya klo sy nk teruskan check up di swsta, sy perlu bgtaw nurse kk x? N d swasta tu pulak, sy kena inform diorg x nk continue checkup dekat situ? Sb swata katanya tiap2 bulan scan kan? Diorg akn bg date ke utk scan tiap2 bulan tu? Atau kita boleh je pergi tiap2 bulan dan ckp nk scan tgok perkembgn bby? ???

1 Trả lời

Kk tak de ultra scan ke atau dia tak suruh awak scan ? Selalu kalau kandungan tak de risiko dia cuma buat can berkala je . Macam aya , awal pregnant masa 7 week saya scan kat swasta untuk confirm kan mengandung . 8w saya buka buku pink , lepas tu 8w tu kot saya pergi scan lagi sebab rasa rindu , biasa lah baru lagi kan excited , dah ada heartbeat apa semua . Semua result scan tu kena tampal dalam buku pink , so doc kk rujuk result scan swasta tu je . Masa 32 minggu baru first time saya scan kat kk . Masa tu parameter baby tak okay , kepala baby besar sikit so 34w scan lagi . Lepas tu 38w bersalin .

5y trước

Oh . Patut lah .