Buka buku pink tanpa scan

Hi mommis luar sna..sy nk tnya la,smlam sy bru lpas buka bku pink di kk utk 11week..tpi sy plik x ada scan bby..msa sy buat appoiment nurse tu kata msa buka bku pink akn ad scan..tpi smlam sy prgi x ada..dia sruh next appoiment 18week..sy tkot jgak msa 18week tu pon nti x ada scan..smlam da excited nk tgok bby,tpi x ada..mommis prnah kna mcam sy x,knpa ye ?#ingintahu #pleasehelp #firstmom

6 Các câu trả lời

Biasanya buka buku pink atas 9 week doctor akan scan untuk confirm, then akan ada next scan masa 20 week macam tu. tca jumpa nurse biasa check guna dopler je kalau tak jumpa doctor. Kalau nak scan tiap bulan kena p swasta sebab kk memang takkan scan tiap kali check up. rasanya total dalam 4 kali je scan kk sampai bersalin tu kecuali ada apa².

9mo trước

ouh baik..trima ksih ye

better pergi scan je dkt swasta. lagi ok sbb dr akan terangkan dgn terperinci dan kita boleh tny mcm ii 😊. sy biasa scan dlm RM35. haritu dkt kk dr scan kejap sgt, tunjuk baby pun mcm xnmpk. dah siap. jd mcm xpuas 😅

9mo trước

ohh...jumaat lpas sy bru lpas can dkat swasta, alhamdulillah smuanya baik2..trma ksih sudi bg informasi

saya bru buka buku smlm 13w..doc tanya da scan ke blum saya ckp blum trus doc sruh baring dan dia scan..Klo saya x silap klinik nie prosedur dorang berbeza..Ada yg awal ada yg lmbt..

9mo trước

ouh bgitu..baik la,trima ksih

dkt buku pink tulis apa? by 12w should be ada jumpa dktr utk 1st time dan scan nk confirmkn edd. mcm sy buka buku 11w, lpstu kena dtg balik 12w utk jumpa dktr scan saja.

9mo trước

ouh..baik la,trima kasih ye

jgn risau sy pun mcm tu juga hari tu, first buka buku pink dia tak scan pon, ambk darah cek kencing, dan bagi ubat je , nanti second baru jumpa doc and scan,.

9mo trước

ouh...baik la,trima ksih ye

Ada kk yg scan ada yg tak. Ada yg lmbat sikit.

9mo trước

ouh bgitu..tpi msa tu da excited nk tgok baby🥲..x apa la,trma ksih