Makan 6 bulan

Salam mommies, nak tanya pendapat. Boleh ke baby baru start makan then bagi tepung beras sbb mertua saya bagi baby makan tanpa berbincang dan bertanya apa2 dgn saya. Mohon pencerahan tq mommies ☺️ #firstmom #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

2 Các câu trả lời

Wsalam. Saya faham, orang dulu dulu memang ada yang bagi baby start makan dengan tepung beras. Tapi, tu time diorang sis. My mil pun pernah nak buat macam tu dekat my baby, tapi I tegas je. Permulaan baby 6 bulan, bubur nasi kosong then lepastu nanti boleh tambah sayur, tambah pula protein. Seeloknya suruh husband cakap dengan mil you. Amalkan real food sahaja. No salt, no sugar.

Tepung beras agak heavy untuk bby sis,,elok bg bubur nasi ja dlu