36 weeks normal ke sakit celah kangkang terasa urat tegang

salam mommies nak tanya normal ke dh masuk 36 weeks nk bangun dari baring atau bila baring terasa nilu and mcm urat tegang dekat celah kangkang? kdg nk bangun pun rasa berat je bahagian bawah perut sbb baby dh kebawah. ada tak yg alami benda yang sama? doc kk kata normal sbb kepala bby dh kat bawah. risau pulak baby keluar awal #firstmom #pleasehelp #bantusharing #firstbaby

6 Các câu trả lời

Sy dah 38w..uiii sakit sangat2 kat celah peha ni,bl dh baring nak bgn susah sbb sakit.. Dr ckp tu tekanan daripd baby..baby dh kebwh tp x sepenuhnye lg..nak mengiring ke kiri pun sakit,kanan pun sakit..x tau nak tido cmner dah..

Same la saya 37week 6day pon macam tu jgk sekarang,, nk bangun lps tu nk start melangkah tu Ya rabbi sakit sgt2...baring pon same nk pusing kiri ke kanan tu sakit sgt2...

Sy dh 38w bukan setakat sangat celah Tu ja miss v pn sakit sbb dh masuk laluan sepenuhnya , Rasa nk beranakan sekarng ja 😂

sama la keadaan nya Ngan kita...baring lama...nk bangun jalan punya lah sakit...anak first tak de sakit cam ni

sy pun sama. anak ke3 rasa mcm ni. scan 36w kepala baby dah kebawah tp tak masuk laluan sepenuhnya lg.

Normal sis.. jgn isau..